om skip-a-bag

DSC00218 (1)

En plastpåse tar 500 år att bryta ner men används i genomsnitt bara 12 minuter. Den är ett dåligt val, när det finns bra alternativ.

Bakgrund

Jag hade länge irriterat mig på att jag, trots att jag tog med egen shoppingpåse när jag gick och handlade, kom hem med minst en ny plastpåse eftersom jag köpt frukt och grönt i lösvikt. Det blev början till skip-a-bag, med målet att minska plastanvändningen på ett hållbart sätt genom produkter med så lite miljöpåverkan som möjligt. 

Genom återanvänt bomullstyg, bivax, naturharts och jojoba-olja har jag ett hållbart koncept. Alla produkter är handgjorda. För att undvika nytillverkat material när det inte är tvunget, inhandlas också sytråd och annat i second-handbutiker och på loppisar. Det gör att skip-a-bags produkter ibland skiljer sig lite åt i utseende beroende på vilket material som funnits tillgängligt för stunden. Modellerna är däremot alltid desamma. 

Skip-a-bags produkter

Bag’m-all är påsen gjord för att handla i lösvikt, som alternativ till butikens plastpåsar. Den finns i en storlek och är alltid enfärgad – antingen vit eller i färg. Både tyget och färgen på sömmen kan emellertid variera, liksom utseendet på ”nätfönstret” på baksidan, beroende på vilka tyger etc. som jag kommit över för tillfället. Det är normalt sett inga problem att få prislappen att fästa på tyget, ifall man väger och prismärker varorna själv.

Att använda plast- och aluminiumfolie för att täcka skålar och annat i kylen kändes också onödigt och det naturliga foliet wrap’n’cling, även det gjort av återanvänt bomullstyg, blev alternativet. Wrap’n’cling fungerar utmärkt till att förvara grönsaker, ost och bröd i, liksom att täcka över skålar och annat.

Den tredje produkten, keep’m-fresh, är ett komplement till wrap’n’cling i de fall man inte vill paketera in saker, utan bara enkelt stoppa dem i en påse. Keep’m-fresh ersätter plastpåsen när man vill ha just en påse.

Skillnaden

Skillnaden mellan skip-a-bags produkter och de flesta andra liknande produkter är att våra produkter, utöver att vara tillverkade av bara naturliga material, även är gjorda av återanvänt bomullstyg. Ett medvetet val för att kunna framställa produkter med 0% klimatpåverkan!

Vill du lämna feedback? Klicka här.